Thursday, December 1, 2011

setelah sekian lama

salam semua

fuh..lama dah tak masuk dalam blog ni...

tapi tak pe...tujuan nak update blog hari ni tentang perkembangan pemakaian PB dan Lactolite..


sebenarnya aku baru je dapat beberapa feedback yang positif dari kawan-kawan yang guna PB dan minum lactolite ni...

seronok je dengar bila dorang cerita sebab dorang dah alami sendiri pengalaman tu...kata orang benda baik harus dikongsi kan bersama



antara feedback yang aku terima:

1. kazen aku ni seorang polis, so dia makan tak ikut time la..jadi sejak dia kahwin, dia asyik makan je walaupun tengah malam...tapi dalam dia happy2 tu, mesti la ada rasa sedih sebab semua orang komen badan nya semakin berisi..dia pun nak try ambik Lactolite... tak sampai sebulan, berat dia turun sebanyak 3 kg dan lactolite nya habis...dia call cakap nak ambik lagi...memang dia happy sangat dan aku pun tumpang happy sebab feedback nya positif...

2. aku ada sorang kawan kat sarawak...dia ni memang di kira berbadan besar juga la..jadi bila dia tengok gambar terbaru aku kat FB, dia terus mesej aku nak try lactolite..so aku pun pos kan la lactolite tu kat dia...tak sampai sebulan, dia call kata nak beli lactolite lagi...dia cakap lactolite nya tinggal sikit je lagi...aku tanya perkembangan, dia cakap seminggu dia ambik lactolite, 3 kg berat dia turun...perh..memang aku pun tak percaya bila dia cakap macam tu...

3. seorang kawan kat kampung...hari tu aku balik kampung, aku pun try la usha2 nak rekomen ambik lactolite sebab aku tengok lepas je dia kahwin, dia bertambah berisi. so, aku suggest dia ambik lactolite...dia ambik lactolite tu tapi baru je 2 paket dia minum, dia cakap dia tak tahan sebab dia asyik muntah2 dan pening2...dia kata tak nak ambik dah..tapi sebenarnya itu adalah kesan yang akan terjadi kalau anda ada banyak toksik dalam badan. so aku suggest dia ambik selang 2 hari...dia pun menurut perintah..

4. sepupu aku kat brunei...sebelum raya, dia ada pesan kat aku, dia nak sangat beli PB dan Lactolite...masa raya tu aku pun jumpa dia sebab dia balik kampung aku...so aku pun terangkan kat dia semua tentang PB dan Lactolite. masa tu aku tak dapat bagi PB dia sebab saiz dia tak de...PB dan Lactolite macam goreng pisang panas je. baru sampai stok hari ni, esok dah habis dah...so balik je kl, aku terus cari saiz dia...tak lama lepas tu, dia call. dia cakap nak beli 1 set PB dan 3 kotak lactolite sekaligus. kemudian dia nak jadi ahli. alhamdullilah...

5. aku sendiri...sepanjang pengalaman aku memakai PB dan Lactolite ni berat aku sentiasa turun..memang happy sangat...sekarang ni aku dah turun sebanyak 21 kg bila di total. memang best sangat rasa pakai PB dan minum lactolite. tak sia-sia aku korban kan sikit duit untuk kesan yang hebat.

memang banyak sangat feedback yang positif aku dapat dari pemakai PB dan Lactolite...so sekarang ada pakej FREE tau...ada sesiapa nak ikut pergi Vietnam dengan FREE of charges? sila daftarkan diri anda kat : dygathira@yahoo.com atau call 0172358320...ATHIRA

that's all for now.....

Tuesday, October 11, 2011

TELADAN WAHAI WANITA

SALAM
nak share untuk renungan dan teladan kita wahai wanita


Isteri: abg, tadi kan, ada kwn share psl PB.

Suami: PB? ape tu?

Isteri:PB tu utk protection breast wanita..bla2x....(si isteri bercerita panjang lebar mengenai kebaikan PB)
Suami: Harga nye?
Isteri: Harga nye mahal sikit bang..

Suami: x perlu la..abg dah puas hati dh dgn apa2 yg ade sekarang...lagipun mahal la..syg duit tu...

Isteri: (angguk-angguk kepala)

SELEPAS DI SCAN, DAN SI ISTERI MENGHIDAP KANSER PAYUDARA, DAN TERPAKSA DI POTONG PAYUDARANYA

Isteri: abg, abg nak pergi mana tu?

Suami: aku nak cari bini baru la....duit aku banyak...sukahati aku la nak buat apa....

Isteri: (tunduk kepala)

RENUNG2 KAN LAH WAHAI WANITA

PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRA 2

Assalamualaikum…

Juz wanna share about diz topic. Sebelum ni, ada yang tanya pada saya “apsal la mahal giler harga premium short bra ni???Giler ke ape memahal cam ni? What??? Bra rm480? Bra rm528?Oh my God!!! Leh pitam ngan harga cam ni!”

By the way, b4 u olz pitam dengan harganye, meh sy nak berkongsi kehebatan premium short bra daripada bra biasa. Acelly, premium short bra ni same je fungsi seperti long bra premium beautiful. cume bezanya…ia short bra.

HEBATNYA PREMIUM SHORT BRA

1.Fabrik bersulamkan FIR

- Melindungi badan daripada sinar UV dan menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme.

- Menganjalkan payudara. So, bila anda dah pakai premium short bra ni..anda akan rase payudara anda lebih anjal, pejal, dan mantap.

- Bagi payudara kecil, ia dapat membesarkan payudara anda.

- Bagi payudara besar, jgn risau. Ia bukan besarkan lagi payudara anda tetapi ia memberi payudara anda lebih anjal,mantap, dan mempunyai lurah lebih dalam berbentuk ‘m’. Berasaskan ilmu yang dipelajari, para suami lagi suka bila payudara isteri mempunyai lurah yang lebih dalam. Serius! So, para isteri, cepat-cepat dapatkan premium short bra. Suami pasti lagi sayang. :)

2. 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik

- Menampung payudara supaya tak jatuh dan terletak pada kedudukan yang betul.

- Dalam lapisan cawan coli mempunyai chitosan yang diperoleh daripada kuku kaki ketam dari dasar lautan Jepun yang berfungsi untuk mencegah kanser payudara.

3. Mempunyai rawan keluli

- Rawan keluli bersifat elastik. Ia bukan sejenis seperti pada bra biasa.

- Ia boleh diregangkan 360 darjah. So, rawan keluli ni boleh dilentur, dilipat, or whatever..sebab ia bersifat lembut. So, ia takkan patah, rosak, dan menekan bawah payudara anda.

- Ia menegakkan dan mengukuhkan kedudukan payudara anda.

4. Berkuasa mampatan

- Rekabentuk premium short bra mempunyai mampatan dan tegangan di bahagian depan dan meningkatkan garis payudara serta menyokong bahagian dada. So, bila anda pakai premium short bra ni, anda akan rasa payudara anda terletak dalam cawan bra dengan betul.

5. Mengurangkan lemak di bahagian belakang badan

– Rekabentuk yang mampat dan tegangan pada bahagian belakang dapat mengurangkan lemak yang terdapat pada bahagian belakang anda.

- So, lemak dibahagian belakang tu boleh dialihkan. So, tak de la payudara kat belakang plak. haaaa!!! cam ner nak alihkan lemak badan dibelakang ? Saya ada caranya. Saya boleh bantu anda. :)

6. Kuasa serapan yang baik

- Anda boleh pakai sampai 1 minggu baru basuh pun tak pe. Sebab ia serap peluh dan bau…So, memang tak berbau. Pas pakai, korang kipaskan je. Sangat mudah!

7. Banyakkan air susu

- Wanita yang tengah pregnant or breastfeeding, lagi elok menggunakan premium short bra sebab ia mempunyai sinar infra merah jauh (FIR).

- FIR ini bertindak balas dan akan mencairkan susu yang beku pada payudara anda, melancarkan, dan memperbanyakkan lagi air susu payudara anda. So, baik untuk bayi anda.

8. Tak gegar!!

- Apabila anda pakai premium short bra ni, anda tak akan rasa ‘gegar’ pada payudara anda. Tak percaya? cuba sekarang ni korang lari setempat? gegar ke tidak???? Haaaaa!!! GEGARKAN!!!! Tp, kalau anda pakai premium short bra ni, lari setempat ke..berlari ke…CONFIRM TAK GEGAR! MANTAP GITU! Serius!

9. Tahan sehingga 10 tahun.

– berbaloi-baloi! Tak rugi membelinya!


HARGA PREMIUM SHORT BRA

SAIZ KECIL : RM 480

SAIZ BESAR: RM 528

PERCUBAAN DAN RUNDING CARA PERCUMA

SAYA SEDIA MEMBANTU ANDA!!

PROMOSI LACTOLITE


Jom Bersihkan Usus Kita Dengan Nurich Lactolite!

1 kotak = 25 sachet

HARGA 1 KOTAK : RM158

HARGA 3 KOTAK : RM470 (FREE SHAKER)


Nurich Lactolite ialah minuman serbuk Yogurt Kultur Hidup dan Inulin yang menggabungkan kebaikan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman dan badan.

Ia bukannya ubat kurus.


Ia adalah yogurt kultur hidup untuk bersihkan usus.

Fungsi Nurich Lactolite

1. Menyingkirkan toksin dalam badan.

2. Menggalakkan metabolisme untuk mengurangkan berat badan.

3. Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik.

4. Membantu penghadaman.

5. Melegakan sembelit.

6. Mengempiskan perut buncit

7. Membersihkan usus untuk mencegah daripada berlakunya kanser usus.

Cara Minum Nurich Lactolite

1. Campur sebungkus Lactolite ke dalam air suam.

2. Kalau orang yang tak biasa minum yogurt ala ala susu ni, korang boleh campurkan Lactolite dengan Yogurt Bliss Strawberry.

3. Minum banyak air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari untuk kebekesanan penyahtoksikan terbaik dalam badan anda.

Kesan Selepas Minum Lactolite

1. Badan rasa lebih ringan

2. Perut buncit semakin mengempis

3. Jerawat belakang badan hilang

4. Kulit muka semakin bersih dan lebih cerah

Sama-samalah kita menjaga usus kita..

Lebih baik mencegah daripada mengubati.

Saturday, October 1, 2011

From XL to M



salam....


disebabkan semangat berkobar-kobar....


aku pun menggunakan kerajinan aku untuk update pagi-pagi ni...


sebenarnya aku nak kongsi pixture terbaru lepas sebulan lebih aku guna PB atau lebih dikenali sebagai Premium Beautiful Korset...


aku dah guna PB ni untuk sebulan lebih dan hasilnya aku turun 15kg..













Friday, September 30, 2011

another kg

salam

fuh..lama giler aku tak update blog ni...busy keje,busy hal personal la..macam-macam

malas aku nak cerita panjang lebar ..

tapi kat sini aku nak kongsi kan sesuatu...

masa aku berjalan-jalan dengan incik farid...

incik farid ternampak mesin penimbang berat badan...

dalam hati aku, mesti dia akan ajak aku timbang berat badan....

semakin lama,incik farid semakin menghampiri mesin penimbang tu...






then berpaling kat aku...

" Jom timbang berat badan"....dia cakap

Perh...kan aku dah kata...punya la aku rasa macam nak hempuk je dia..ye la...tau la dia kurus..

aku angguk je..mula-mula turn dia...berat nye 55 kg..maintain...

turn aku pula..takut-takut je aku nak naik....






aku siap tutup lagi tempat yang ada nombor berat tu..







nasib baik bukan mesin timbang yang boleh bercakap..kalau tak malu aku..

last-last aku buka....berat aku......







75 kg....biar betik ni...

aku pun memulakan pelajaran matematik aku kat tepi mesin timbang tu..

last aku timbang, 78 kg...sekarang timbang 75 kg ..

maksud nya aku dah turun 3 kg...

wah...ini sudah bagus...semua nya kerana PB dan lactolite...

tak sia-sia aku korban kan duit tapi berbaloi-baloi...

cerita tak habis di situ....

keesokan harinya aku bertimbang lagi...dan..walaaah....

74 kg..

turun lagi 1kg....

hehehe...ini sudah bagus....aku nak pertingkat kan lagi usaha kurangkan berat badan...

CHAIYOKK!!!

p/s: gambar terbaru nanti aku post...tak de bawa USB la nak transfer gambar...spoil tul...

Tuesday, September 6, 2011

raya 2011

salam

fuh....aku baru je ada masa nak bt post baru..ye la..
busy balik kampung la katakan...
tahun ni terasa kosong cikit kat kampung..
macam ada sesuatu yang kurang
tapi tahun ni juga aku rasa macam best je...


aku sampai rumah je dah malam....
pagi nye aku tolong kakak aku buat kek lapis sarawak yang kawan2 dia tempah....

sebelah petang pula aku tolong buat persiapan kat rumah nenek aku
sebab hari raya pertama sampai hari raya keempat open house...
nasib baik katering..

oh lupa, sehari sebelum aku balik ke kl, kawan aku Cik Ratu bertunang..
memang bahagia giler muka orang nak bertunang ni..
tapi aku sedih juga sebab nanti dia nak kahwin bulan 12,
yang sorang ni kawan aku Cik Nadia pun nak bertunang bulan 12,
aku rasa aku tak dapat nak pergi..
maaf kan la kawan mu ini...


apa2 pun..raya tahun ni memang enjoice...




on da way nak balik lawas dari kk




buka puasa (last day puasa) kat luar




aku n adik aku men'domo-kun' kan diri




kazen aku tengah masak...
yang dua orang 2 pencuri kek..
sapa lagi kalau bukan kakak aku n kazen aku










4 budak cumil....





Cik Ratu, Cik Aziah ,Cik Nadia




gambar family tak dilupa..
tapi tak lengkap sebab abang sulung aku tak bercuti






ha..ni tak boleh blah...nasib baik aku tak bawa beg ni..


p/s: kalau nak rasa kek lapis sarawak, kek roll sarawak,
boleh hubungi aku sebab kakak aku buat kek
jangan risau, di tanggung halal
gambar2 kek, nanti aku upload..tengah tunggu kakak aku email gambar

Thursday, August 25, 2011

wayang time


salam...

hari ni nak kongsi pasal wayang pulak...

pada 23/08/2011
aku pergi ke midvalley untuk jumpa dengan encik farid..
nak buat date the THE CARS 2
aku tak sempat pun nak ambik gambar dengan dia....
dia dah selamat sampai kat bumi kenyalang petang semalam




cerita ni best...memang best...untuk hilangkan tension



pada 24/08/2011

aku pergi ke KLCC pula nak tengok movie THE SMURF
cerita ni memang best sangat2..
semalam sedang aku round2 dengan kazen aku n kak faiz..
aku ternampak



tapi aku tak ambik gambar dengan dorang berdua ni la....sebab aku tak minat
tapi diana memang cantik....farid pula....ermmm....dengan jambang dia...
ermmm...macam tak kemas la pulak...

apa2 pun..memang susah nak cari tempat nak berbuka puasa kat KLCC..penuh..full house...
last2 kami makan kat restoran vietnam....
sempat la juga aku ngan kazen aku bergambar...
dah la waiters2 nye lelaki yang hensem2..fuh..

masa aku nak tunggu pukul 9, aku pun bergambar la kat poster THE SMURF tu...
dalam aku asyik2 bergambar,
datang la 2 makhluk tuhan yang hensem ni...

HAFIZ HAMIDUN DAN MUAZ MUZIKFM

memang hensem la muaz tu....
terjatuh tangga aku..eh..terjatuh cinta
tapi cepat2 ingat encik farid balik...hehehehe...

ni nak share gambar malam tadi tapi aku combine semua la
sebab kalau satu2 lambat sebab gb dia besar...so.....
enjoice........


















first income


salam..

hari ni aku rajin cikit nak post banyak2.....

pagi ni nak share my first income in bisnes...



syukur alhamdulliah ku dapat 4k this month...tambahan untuk raya

sebab tu aku kata ,berbaloi kalau buat bisnes ni..
thanks to kak ina yang banyak bagi dorongan dalam buat bisnes ni..
insya allah,aku akan tingkat kan lagi usaha dalam mengubah hidup kepada yang lebih baik....

wanna know how i get this 4k??

simple...just pick up the phone and dial 017-2358320...
we show you the easy and halal way to get your own money...
no cheating or stealing others money...


premium beautiful baju dalam ajaib


salam

pagi ni aku nak share sesuatu yang istimewa...
aku ambik video ni dari youtube...
aku tau pasal video ni pun dari Ahmad Saufi Mat Ali


enjoy....





Monday, August 22, 2011

turun berat badan?


salam

sebelum ni aku ada post mengenai penurunan berat badan aku...
ramai la juga yang tertanya2 cara nya...
sekarang aku nak post balik apa yang aku ambik untuk turun kan
berat badan tanpa sebarang masalah...

aku guna 2 benda ni je....



PB



LACTOLITE

dua benda ni...memang berbaloi kalau dah ambik

contoh terdekat,
aku ambik dua benda ni dalam masa tak sampai sebulan, berat aku 11 kg dah turun..
so bagi aku berbaloi-baloi berbanding nak ambik terapi atau sebarang treatment...

mula2 dulu aku pun tak percaya benda ni
tapi lepas tengok hasilnya pada kak ana,
aku terus rasa teruja nak try..

sini aku nak post balik bukti2 yang menunjukkan dua benda ni mujarab sangat2...














ni la kak ana


orang kata, kalau tak cuba macam mana nak tahu hasilnya...

semua benda ada risiko, yang penting tanya diri sendiri...
puas hati ke dengan apa yang ada sekarang?

memang la kena bersyukur dengan apa yang ada
tapi tak kan la kita tak nak berubah kepada keadaan yang lebih baik kan...

so, for me, i will do the best for myself.. no matter what other say..


Thursday, August 18, 2011

rezeki tergolek??

salam

pagi ni aku nak share something....

semalam aku buka email, aku dapat jemputan movie